«Cooking like Minoans» παρουσία Α. Β.Υ. Πρίγκιπα της Ουαλίας (11/05/2018, Κνωσός)
https://vstlxiuq.blogspot.com/2019/01/blog-post_20.html
Μια ιδαιτέρως ενδιαφέρουσα βιωματική αναπαράσταση της Μινωικής γαστρονομίας μέσα από γεύμα εμπνευσμένο από τη διατροφή των Μινωιτών πραγματοποιήθηκε στον Κήπο Ερευνητικού Κέντρου Κνωσού καθώς η Βρετανική Σχολή Αθηνών ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, από την αρχαιολόγο και ιδρύτρια του Minoan Tastes Δρ. Jerolyn Morisson. Τη δράση τίμησε με την παρουσία του ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, τη Γενική Γραμματέα ΥΠΟΑ Δρ. Μαρία Βλαζάκη την πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ, τον Διευθυντή της Βρετανικής Σχολής Αθηνών καθηγητή John Bennet και τον Επιμελητή Κνωσού Δρ. Κωστή Χρηστάκη.
Το μενού που μαγειρεύθηκε με τον αρχαίο τρόπο μέσα σε πήλινα σκεύη, αντίγραφα μινωικών μαγειρικών σκευών, κατασκευασμένα από την αρχαιολόγο Jerolyn Morrison, περιελάμβανε φακές με σκόρδο, κόλιανδρο και μέλι, κοτόπουλο με σύκα και μέλι, χοιρινό με πετιμέζι και αχλάδια, χοιρινό με φασκόμηλο και αρνί με ξινό χόντρο (τραχανάς), κοτόπουλο με αμπελόφυλλα και σύκα.
Την Α. Β.Υ. υποδέχθηκαν οι εκπρόσωποι της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, Υποδιευθύντρια Δρ. Χρυσάνθη Παπαδοπούλου και Διευθύντρια του Fitch Laboratory Δρ. Ευαγγελία Κυριατζή, καθώς και η ιδρύτρια του Οργανισμού Πολιτισμού Branding Heritage, Δημοσιογράφος Κατερίνα Φρέντζου, η οποία του προσέφερε αντίγραφο κοσμήματος των Μελισσών των Μαλίων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Περιφερειάρχης Κρήτης και συνδιοργανωτής Σταύρος Αρναουτάκης, σύμβουλος Υπουργού Τουρισμού Μαρία Καλλίτση, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τ. Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα, διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Aegean Airlines Σταυρούλα Σαλούτση, συνιδρυτές ΑPIVITA Νίκος και Νίκη Κουτσιανά, συνιδιοκτήτρια και υπεύθυνη επικοινωνίας Creta Farms Έλενα Δομαζάκη, διευθύνουσα εταίρος της Μίλητος και ιδρύτρια της Κοιν. Σ.Επ. knowl Ολγα Σταυροπούλου, ιδρύτρια της Minoan Spora Μαρία Αδαμάκη, Χριστίνα Χαλκιαδάκη, επικεφαλής της ομώνυμης αλυσίδας σουπερμάρκετ, διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου Δρ. Στέλλα Μανδαλάκη, επίτιμη διευθύντρια Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου Νώτα Δημοπούλου, επίσημη χορογράφος Τελετών Αφής & Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας, Επιστημονική Σύμβουλος BH Άρτεμις Ιγνατίου, σύμβουλος Πολιτισμού και Πολιτιστικής Διαχείρισης Έλενα Μαυρομιχάλη, αρχαιολόγος και Πρόεδρος Κέντρου Έρευνας και Συντήρησης Αρχαιολογικού Υφάσματος ARTEX, Επιστημονική Σύμβουλος BH Δρ. Στέλλα Σπαντιδάκη, ιδρύτρια του BeyondCSRnet, Παυλίνα Πρωταίου, βιομήχανος Κωνσταντίνος Φρέντζος, δικηγόροι Νίκος Γραμμένος, Ελένη Γιαννοπούλου, ιδρύτρια Porcelain Skin Ευγενία Πηλιάτη, δημοσιογράφοι Harriet Quick (Vogue UK), Γιώργος Τσίρος (αρχισυντάκτης περιοδικού Greece is), Έλις Κις (περιοδικό «Κ» & εφ. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), Μελίσσα Στοΐλη (περιοδικό Γευσιγνώστης), Χριστίνα Πουτέτση (Protagon), Amanda Dardanis (Athens Insider), Αντώνης Νομικός (ΑΠΕ-ΜΠΕ), Ανδριανή Αγγελιδάκη (Κρήτη TV), Αθανασία Αγγελοπούλου (Ελεύθερος Τύπος) καθώς και σημαντικοί Έλληνες δημιουργοί που εμπνέονται από τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, μέλη του Branding Heritage, μεταξύ των οποίων οι: διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη, συνιδρύτριες Zeus+Δione Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και Δήμητρα Κολοτούρα, σχεδιάστρια και συνιδρύτρια Αncient Greek Sandals Χριστίνα Μαρτίνη, αρχαιολόγος και σχεδιάστρια κοσμημάτων Πολίνα Σαπουνά-Έλλις, δημιουργός ενδυμάτων Φαίη Χατζή, εικαστικός και σχεδιάστρια κοσμημάτων Βούλα Καραμπατζάκη, ιδρύτρια Philomela Τζωρτζίνα Αλεξανδρή, ιδρύτρια Klotho Αλεξάνδρα Θεοχάρη.
Το γεύμα προετοιμάστηκε με προϊόντα της Κρητικής γης από τις εταιρίες Creta Farms (χοιρινό Εν Ελλάδι) και Minoan Spora (ελαιόλαδο και μέλι) καθώς και προϊόντα που προσέφεραν τα supermarket Χαλκιαδάκης. Τα κρασιά ήταν ευγενική προσφορά του οινοποιείου Λυραράκη. Η APIVITA προσέφερε στους προσκεκλημένους προϊόντα και αιθέρια έλαια από ελληνικούς καρπούς και βότανα, ενώ η Creta Farms και η Minoan Spora σειρά προϊόντων.
κοστος κτεο εκπροθεσμο
καλυτερη γραμματοσειρα υποτιτλων
3η βαρδια ρεμπεταδικο
https://gucdtttl.blogspot.com/2019/01/blog-post_55.html
No comments:
Post a Comment