ατυχημα ρωσια
σου ξεδιπλώνω την ψυχή μου λεγακης
Ο Οκτώβριος σηματοδοτεί την έναρξη της παραδοσιακής περιόδου των ινδικών γάμων που προήλθε από μια σειρά ευοίωνων ημερομηνιών στο ινδουιστικό ημερολόγιο.
Μέχρι και 20 εκατομμύρια γάμοι πραγματοποιούνται ετησίως στην Ινδία, και ενώ ο καθένας διατηρεί την μοναδικότητά και την αυθεντικότητά του, δεν παύουν να εμφανίζουν αρκετά κοινά στοιχεία. Ένα από αυτά δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον ίδιο τον χρυσό. Και μάλιστα σε άφθονες ποσότητες...
Kαθώς η ζήτηση του ξεπερνά τη βιομηχανία εξόρυξης χρυσού της χώρας, η Ινδία συνιστά ένα τεράστιο «εισαγωγέα» του πολύτιμου αυτού μετάλλου – σε ποσά που το ύψος τους αγγίζει δισεκατομμύρια δολάρια ανά μήνα.
https://mgwpmlcm.blogspot.com/2019/03/blog-post_97.html
σου ξεδιπλώνω την ψυχή μου λεγακης
(CNNi)
Σύμφωνα με εκτιμήσεις η Αγορά Χρυσού του Ντουμπάι αριθμεί δέκα τόνους χρυσού ανα πάσα στιγμή.
Ο χρυσός, εξάλλου, αποτελεί σαφέστατα μία μορφή επένδυσης για ένα έθνος στο οποίο μεγάλο ποσοστό των πολιτών συνεχίζει να μην διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό, πόσο μάλλον όταν η ημέρα του γάμου είναι η ευκαιρία να φορέσεις το χρυσό που έχει συλλεχθεί καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής της νύφης - μια «συλλογή» που δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτήν τη περίσταση.
Οι τιμές «εκτοξεύονται»...
Οι παγκόσμιες τιμές των «δακρύων του ήλιου», ωστόσο - όπως συνήθιζαν άλλοτε να αποκαλούν τον χρυσό οι Ίνκας - ακολουθούν ανοδική πορεία από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και οι έντονα υποψιασμένοι Ινδοί καταναλωτές, όλο και περισσότερο, αναζητούν διεξόδους που θα τους οδηγήσουν στη βέλτιστη αξιοποίηση των αποταμιεύσεων τους.
Μια πτήση τριών ωρών χωρίζει τη Βομβάη από το Ντουμπάι, το οποίο φαίνεται να είναι «μαγνήτης» για τους Ινδούς , φαντάζοντας στα μάτια τους ως το μέρος που δύναται να τους προσφέρει τα περισσότερα οφέλη.
Όπως δηλώνει ένας κοσμηματοπώλης στο CNNi οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20 με 25% εν εξελίξει της γαμήλιας περιόδου.
(CNNi) Το χρυσό παζάρι του Ντουμπάι αποτελείται από 300 πωλητές, οι περισσότεροι από τους οποίους εμπορεύονται κοσμήματα.
Οι καταναλωτές έλκονται τόσο από τις φορολογικές ελαφρύνσεις που διατρέχουν την «Πόλη του χρυσού», όσο και από τις άφθονες ποσότητες στις οποίες διατίθενται οι προμήθειες. Οι Ινδοί υπήκοοι έχουν την δυνατότητα να εξάγουν συγκεκριμένη ποσότητα χρυσού από το Ντουμπάι χωρίς δασμούς - 1,4 ουγγιές για τις γυναίκες και 0,88 ουγκιές για τους άνδρες – ενώ όταν το βάρος ξεπερνά τα καθορισμένα αυτά όρια επιβάλλεται στην Ινδία 13% δασμός, ένα ποσό που ανέρχεται στο όριο των 2,2 λιρών.
Μάλιστα, για τους αγοραστές που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο των υψηλών δασμών, το Ντουμπάι προσφέρει ένα σημαντικό οικονομικό πλεονέκτημα, όπως υποστηρίζει ο Gaurang Desai, Διευθύνων Σύμβουλος της Dubai Gold and Commodities Exchange (DGCX).
Οι τιμές στο Ντουμπάι θα είναι πάντα 6-9% χαμηλότερες από εκείνες που εμπορεύονται οι Ινδοί κοσμηματοπώλες όταν γίνεται λόγος για το χρυσό», εξηγεί ο ίδιος.
Ο Desai, επίσης, τονίζει πως επειδή το Ντουμπάι προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση τόσο σε μεγάλα εμπορικά ονόματα, όσο και σε καταστήματα επώνυμων ειδών μόδας, καθιστά εμφανώς πιο εύκολες τις αγορές που απαιτούνται πριν από το μυστήριο του γάμου.«Όταν γίνεται λόγος για το συνολικό λογαριασμό των αγορών, στο Ντουμπάι, συνεπάγεται αυτομάτως ένα τεράστιο ποσό οικονομικής αποταμίευσης», προσθέτει.
(CNNi) Στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο συχνό το φαινόμενο.
«Πλούσιο» σε αξία...πλούσιο σε συμβολισμό..
Η Vandana Mohan, μία ελίτ σχεδιάστρια γάμου στο Νέο Δελχί, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο χρυσός διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση των ινδικών γάμων, λόγω του συμβολισμού του πλούτου, της ευημερίας και της ασφάλειας που ενέχει.
https://gucdtttl.blogspot.com/2019/03/blog-post_77.html
No comments:
Post a Comment