εγω τραγουδω ρημα
Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «ισορροπημένη» τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και εκτίμησε ότι «περιλαμβάνει δύσκολα μέτρα για το 2019 και το 2020, μας δίνει όμως ταυτόχρονα το εξιτήριο από την περίοδο των μνημονίων και διαμορφώνονται οι συνθήκες για την έξοδο στις αγορές και την ουσιαστική ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία».
https://gllxcthb.blogspot.com/2019/03/blog-post_39.html
«Η 5η Μάη του 2010 συνιστά αρνητικό ορόσημο, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη μιας εποχής που αφήνει πίσω της οδύνες», σημείωσε και προσέθεσε:
εγω τραγουδω ρημα
Σε αυτά τα επτά χρόνια όμως συνέβησαν τεκτονικές αλλαγές τόσο σε παγκόσμιο όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τίποτα πλέον δεν είναι το ίδιο μετά το πέρασμα της πιο σφοδρής οικονομικής κρίσης, μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτή η κρίση καθόρισε εξελίξεις πολύ πέραν της οικονομίας. Άφησε τα σημάδια της στις κοινωνίες και στα πολιτικά συστήματα.
Συνεχίζοντας, ο κ. Τζανακόπουλος συνέκρινε τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν την κρίση οι ΗΠΑ και η ΕΕ.
https://kdlbsywv.blogspot.com/2019/05/blog-post_53.html
burger χαιδαρι
«Οι ΗΠΑ, αν και μπήκαν πρώτες στον χορό της κρίσης, εντούτοις κατάφεραν με έγκαιρες και στοχευμένες παρεμβάσεις που ενίσχυσαν την ενεργό ζήτηση, να ανακάμψουν σύντομα. Στον αντίποδα όμως, η Ευρώπη επέλεξε έναν άλλο δρόμο. Τον δρόμο της περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής και της συνεπαγόμενης επιθετικής λιτότητας, ο οποίος παρέτεινε την κρίση και υπονόμευσε την ουσιαστική ανάκαμψη. Σήμερα, όμως, παρά το ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και παρά το ότι συνεχίζουν να κυριαρχούν οι φωνές που μας καλούν να συνεχίσουμε τις καταστροφικές επιλογές, τα πράγματα φαίνεται ότι είναι δυνατό να αλλάξουν. Η Ελλάδα υπήρξε ως γνωστό το βασικό θύμα της κρίσης», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος και χαρακτήρισε «κοντόφθαλμη τιμωρητική και πρωτοφανή την περιοριστική πολιτική που αποτέλεσε το βασικό εργαλείο διαχείρισης της κρίσης».
«Η χώρα μας», ανέφερε, «είδε το ΑΕΠ της να μειώνεται κατά 25%, την ανεργία να εκτοξεύεται στο 28-29%, χιλιάδες πολίτες να οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι εδώ δεν επρόκειτο απλώς για ένα λάθος αλλά για μια συνειδητή τιμωρητική επιλογή».
Συνεχίζοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς ότι «η Ελλάδα δεν ήταν άμοιρη ευθυνών» για την κρίση.
«Αυτή η θέση είναι έγκυρη, στο βαθμό που αναφέρεται στον τρόπο που λειτούργησε το πολιτικό σύστημα και τις στρατηγικές του επιλογές επί δεκαετίες», τόνισε και προσέθεσε ότι το σύστημα αυτό που κυριάρχησε στον τόπο μετά τη μεταπολίτευση, «λειτούργησε με απόλυτη ιδιοτέλεια, ενίσχυσε τον πελατειασμό και ταυτόχρονα προώθησε ένα θνησιγενές παραγωγικό μοντέλο. Διογκώνοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τα αδιέξοδα, που φάνηκαν καθαρά όταν η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης».
(Πηγή: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
No comments:
Post a Comment